Lan je bogat Omega 3 masnim kiselinama,
snizava pritisak, holesterol, trigliceride, bogat je antioksidantima i
moze smanjiti rizik od raznih oboljenja.
Kao sto i vidite, ja sam
danas pravila hljeb od lanenog brasna i posula ga sjemnekama lana.
Ukoliko vam nije dostupno brasno lana, mozete sjemenke ubaciti u
procesor za hranu i samljeti ih - to je to. :)
Sastojci:
3 solje brasna
1 solja lanenog brasna
1 cajna kasika soli
2 kasike secera
1 kasika germe
1 solja mlake vode
U posudi pomijesati suhe sastojke i sa mlakom vodom zamijesiti tijesto.
Ostaviti da stoji na toplom mjestu oko sat vremena.
Kada je tijesto nadoslo, oblikovati ga po zelji i staviti na pleh na koji smo stavili papir za pecenje.
Ostaviti na toplo mjesto oko 30 minuta.
Premazati bjelancetom, posuti sjemenkama lana i peci na 380F (180C) oko 20 minuta
No comments:
Post a Comment