Ovo jelo je vrlo jednostavno za pripremu, a veoma ukusno. Koristila sam
filete Talapie, a mogu se koristiti fileti bilo koje ribe. Posto je
Talapia riba muljarka, ja bih preporucila da se koristi neka slicna
vrsta ribe, npr. som. Jednostavno, brzo, ukusno i fino! Uzivajte!
Sastojci:
4 riblji fileti
so
biber
1 limeta
puter
- U staklenu posudu staviti aluminijsku foliju, malo pouljiti, te poredati posoljene i pobiberene riblje filete.
Po tome izerendati koricu limete i poredati komadice putera.
- Limetu prerezati na pola, te iscjediti sok od jedne polovine po filetima, a drugu polovinu izrezati i poredati.
- Prekolopiti aluminijskom folijom i peci u zagrijanoj pecnici 8 minuta na 200 C (380F).
Moze se peci i duze ukoliko to zelite.
Uz ovo jelo najcesce sluzim rizu, a moze i krompir.
No comments:
Post a Comment