Thursday, August 8, 2013

Talapia sa limetom

Ovo jelo je vrlo jednostavno za pripremu, a veoma ukusno. Koristila sam filete Talapie, a mogu se koristiti fileti bilo koje ribe. Posto je Talapia riba muljarka, ja bih preporucila da se koristi neka slicna vrsta ribe, npr. som. Jednostavno, brzo, ukusno i fino! Uzivajte!

Sastojci:
4 riblji fileti
so
biber
1 limeta
puter

- U staklenu posudu staviti aluminijsku foliju, malo pouljiti, te poredati posoljene i pobiberene riblje filete.
Po tome izerendati koricu limete i poredati komadice putera.

- Limetu prerezati na pola, te iscjediti sok od jedne polovine po filetima, a drugu polovinu izrezati i poredati.

- Prekolopiti aluminijskom folijom i peci u zagrijanoj pecnici 8 minuta na 200 C (380F).
Moze se peci i duze ukoliko to zelite.

Uz ovo jelo najcesce sluzim rizu, a moze i krompir.

No comments:

Post a Comment