Sastojci:
Prvi sloj
350 gr mljevenog keksa
100 gr putera
1 kasika secera
Drugi sloj
150 gr secera (moze i manje, prema ukusu)
50 gr gustina/neseste
1/2 kasikice soli
3 solje mlijeka
2 jaja
30 gr putera
1 kasika vanila ekstrakta
Priprema:
Mljeveni keks pomijesati sa kasikom secera i preliti istopljenim puterom. Dobro izmjesati i ostaviti na stranu.
Jaja izmutiti viljuskom, te ostaviti sa strane.
U manju serpu pomijesati secer, gustin i 1/2 kasikice soli. Polako
zaliti mlijekom i staviti na srenju temperaturu da se kuha uz konstantno
mijesanje.
Kada prokuha, kuhati jos 1 minut uz mijesanje, dok ne postane gusto kao puding.
Izdvojiti par kasika gore navedonog pudingai dodati jajima. Fino
izmjesati, te vratiti u serpu sa pudingom. Kuhati jos 1 minut.
Dodati kasiku vanilije i puter. Fino izmjesati da se sjedini, te
staviti u frizider da se ohladi. Prekriti plasticnom folijom da se ne
uhvati korica.
Mikserom umutiti vrhnje za slag i izrezati bananu na kolutove.
Na dno staviti smjesu sa keksom, pa karamel, preko toga staviti napravljeni vanilla puding , kolutove banene i onda slag.
Pa opet keks itd. Ponavljati dok se ne napuni casa.
No comments:
Post a Comment