Vidjela
sam da ima mnogo recepata za krompir salatu i ovo je jos jedan u nizu.
Recept sam nasla na internetu, kao i ideju za dekoraciju. Nama se mnogo
svidjela, nadam se da ce i vama...
Sastojci:
4 krompira srednje velicne
1/2 glavice luka
malo sitno nasjeckanog svjezeg persuna
3 - 4 kasike pavlake
1 - 2 kasike majoneze
2 vece kisele krastavice (po zelji)
2 kasikice senfa
DEKORACIJA
2 kuhana jajeta
persun
Krompir skuhati u slanoj vodi.
Kuhan krompir izrezati na kolutove.
Sitno isjeckati svjezi persun.
Luk malo krupnije isjeckati.
Kiseli krastavac isjeckati na sitno.
Sve staviti u jednu posudu, dodati pavlaku i majonezu i izmjesati. Po potrebi dosoliti.
Dekoracija:
Tvrdo kuhana jaja prekoloviti i izvaditi kuhano zumance.
Kuhano zumance koristiti kao podlogu, a kuhano bjelance izerendati na najsitnije i stavljati na hrpice (kao cvjetovi).
No comments:
Post a Comment